Poppenhuizen  van Monique
Workshop Schouw
Werkbeschrijving Schouw
Je hebt nodig; A) Staanders, 2x een stuk karton van 11 cm bij 6 cm. B) Voorplaatje, 8,5 cm bij 2,5 cm. C) achterplaat, 11 cm bij 8,5 cm. D) Bovenplaat, 10 cm bij 2,5 cm. E) Rand van 0,5 cm breed.   Houtlijm stanleymes ijzeren liniaal verf
Werkwijze; Snij alles op maat. Trek op de 2 staanders een lijn om de 2 cm. Dit is te zien bij de bovenste afbeelding bij; A. Nu ga je met de achterkant van je stanleymes en een ijzeren liniaal die strepen natrekken. Op deze wijze kun je het karton makkelijk op de randen vouwen en blijft kaarsrecht! Lijm de staanders met houtlijm op het achterplaatje en vervolgens het voorplaatje (B) weer op de twee staanders! Zie de foto hiernaast. (F)
Nu kan de bovenplaat (D) erop en de randjes (E). De basis van de schouw is nu klaar! (G)  Je kunt hem naar eigen inzicht nog verfraaien met bijvoorbeeld kartonnen randen aan de onderkant of nog wat stukjes karton erop plakken zodat het wat meer diepte krijgt.
Verf hem in de kleur die je wilt. Aflakken kan, maar het hoeft niet. Hieronder heb ik foto's van mijn schouwtjes, nu nog geheel in kerstsfeer, maar ook zonder kerst staat ie erg gezellig in de kamer! Veel succes en plezier ermee!
Van karton kun je zeer eenvoudig een schouw maken! Het werkt snel en prettig. Je kunt hem ook gewoon verven en aflakken in de kleur die je wilt. Zelfs licht schuren is mogelijk en heb je een randje teveel of schuin dan is dat ook zo weer weggesneden met een scherp stanleymes!
Website van Monique Start Poppenhuis Winkels Bellevue Meer huizen Swapke Eigen maaksels Workshop Figuurzagen Moniques laatste project